Ontzorgde ICT van A tot Z No nonsense mentaliteit Scherpe prijzen  Erkend solution partner van HPE

Hoewel de coronacrisis al weer even achter ons ligt hebben veel horecabedrijven nog steeds te maken met coronaschulden die zwaar op de jaarrekening drukken. Één op de zeven ondernemers kampt met problematische schulden en vier op de tien weet zelfs niet of ze het nog een jaar kunnen volhouden.

Het Algemeen Dagblad heeft een online artikel geplaatst met tips om kosten te drukken.

Voedsel besparen via AI
Prijzen verhogen is een oplossing die niet eeuwig doorgevoerd kan worden. Bezuinigen is een oplossing die steeds vaker toegepast wordt. Dat kan door porties kleiner te maken, maar ook door friet, groente of sauzen apart te laten bijbestellen. Zo wordt er minder weggegooid, dat scheelt niet alleen kosten maar voorkomt ook voedselverspilling. Maar de bediening moet de gevraagde extra’s dan natuurlijk wel snel aan tafel kunnen serveren.

Op de verspilling van voedsel optimaal tegen te gaan is er apparatuur op de markt die niet gegeten voedsel weegt en via een camera registreert wat er aan eten wordt weggegooid. Via AI worden deze gegevens automatisch verwerkt zodat de horeca ondernemer tips krijgt hoe er bespaard kan worden.

Bij een proef werd zo 15 procent minder voedsel weggegooid.

Meer tips
Een andere tips die Horeca Nederland in het AD artikel geeft is het aanbieden van de gerechten in verschillende groottes zodat kleine eters niet hoeven te klieken. Ook een automatische biertap kan veel verspilling voorkomen. Door na het tappen van ieder biertje even (automatisch) te stoppen wordt er zo’n 15 procent aan bier bespaard. Dan kan bij een café 20.000 euro per jaar schelen!

Dit artikel maakt onderdeel uit van de B2B-blog van Nomad IT, de IT dienstverlener voor Veenendaal en omstreken. Via deze blog wordt u geïnformeerd over nieuws die voor ondernemers in de regio van belang is.

Alle informatie over Nomad IT vindt u op NomadIT.nl